Buğdaylı Yoğurt Çorbası Malzemeler
2 kahve fincanı buğday
2 litre su
Yarım kilodan biraz az yoğurt
1 adet et bulyon
1 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2-2,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kuru nane
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi
Buğdayları bir gece önceden ıslatalım.
Biraz tuz atıp suyun içine koyup buğdayları haşlayalım.
Un, yumurta ve yoğurdu çırpıcıyla çırpalım.
Buğdayı haşlamış olduğumuz sudan azar azar ekleyip yoğurdu kestirmeden karıştıralım.
Buğdayların suyu bitince buğdayları da karışıma ekliyoruz. Karışım bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Yağı ve naneyi ayrı bir tavada yakıp çorbanın üzerine ekliyoruz.
Sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz afiyet olsun.