Cennet Çorbası Malzemeler
2 büyük rendelenmiş havuç
1 büyük rendelenmiş soğan
50 gram jambon (küp küp doğranmış)
2 dal brokoli (sadece çiçekleri kullanılacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
10 su bardağı tavuk suyu
1 portakal suyu
2 diş doğranmış sarımsak
10 su bardağı tavuk suyu
1 portakal suyu
Kuru kekik
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı iri tuz
Cennet Çorbası Tarifi
Farklı çorba tarifi arayanlar için internette birçok kişi tarafından aranan cennet çorbası tarifini paylaşıyoruz. Genellikle patates ile yapılan cennet çorbası, bu tarifimizde portakal suyu kullanılarak yapılıyor. Jambonla süslenen bu enfes çorba için malzemeleri hazırlayın. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte cennet çorbası tarifi...
Yağların hepsini tencereye alıp kısık ateşte eritin.
Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğana 2 yemek kaşığı portakal suyu koyun.
Karıştırmaya devam ederek brokoliyi ve ardından unu ekleyin.
Havucu da kattıktan sonra iyice karıştırın.
Portakal suyunun kalanını ardından da tavuk suyunu ekleyin.
Sarımsakları da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca jambonları ve kekiği ekleyin.
Servis ederken julyen soyulmuş portakal suyu içinde havuçla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.