31 Aralık 2020 Perşembe

Bal Kabağı Çorbası

     Balkabağı Çorbası Malzemeler

3 dilim balkabağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal
2 litre su
1 su bardağa süt
1 su bardağa et suyu veya 2 adet et suyu tablet


Balkabağı Çorbası Tarifi

Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.
Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blendırdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın.

Not: Kıvam koyu olursa sütü koyarken biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıvam sulu olursa süt ile birlikte 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz(unu sütün içine koyup çırpın öyle ilave edin). Ayrıca tablet et suyu kullanacaksanız sütü koyduktan sonra son beş dakikada koyun ve sürekli karıştırın. Servis yaptıktan sonra limon sıkmaya unutmayın .

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun :)

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...