5 Haziran 2020 Cuma

SAMSA

















SAMSA

MALZEMELER:

* 1 kg un
* 1 paket kuru pakmaya
* Su
* Tuz
* Sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 kg yoğurt
* 3-4 diş sarımsak
* Susam

YAPILIŞI:

Un, ılıtılmış su, kuru pakmaya ve tuz karıştırılıp, yoğrularak hamur haline getirilir ve üzeri örtülerek 1 saat mayalanması beklenir. Mayalanan hamur 20 eşit parçaya bölünür ve her biri böreklik yufka olarak açılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye serilir ve üzerine sıvı yağ sürülür. Diğer her bir yufkanın da tepsiye yayıldıktan sonra üzerine sıvı yağ sürülerek bütün yufkalar üst üste tepsiye dizilir. Tüm yufkalar tepsiye yerleştirildikten sonra baklava biçiminde kesilir ve üzeri örtülerek tekrar 1 saat tepside dinlendirilir. 1 yumurta çırpılarak, eşit şekilde hamurun üzerine sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika (börek pişirir gibi) pişmesi beklenir. Samsamız fırında iken diğer tarafta sarımsaklar temizlenip, dövülerek yoğurtla karıştırılır ve iyice çırpılır. Pişen samsa fırından çıkarılır çıkarılmaz sıcakken hemen sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür ve kendi kendine çekmesi beklenir. Biraz soğuduktan sonra üzerine susam dökülerek yenilir.


YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...