Taze Fasulyeli Pilav
Malzemeler:
* 250-300 gr taze fasulye
* 2-3 adet domates
* 1 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı su
* 1 fincan sıvı yağ
* Tuz
Yapılışı
:
Domatesler rendelenir ve sıvıyağ ile
birlikte tencerede hafif ateşte
kavrulmaya başlanır. Kavrulan
domateslere; ayıklanıp, küçük küçük
kırıldıktan sonra yıkanan taze
fasulyeler ilave edilir. Fasulyeler
de biraz sendirildikten sonra
kaynatılmış olan su ilave edilir.
Taze fasulyeler, yarım saat kadar
pişmeye bırakılır. Sonra yıkanmış
pirinç ve tuz ilave edilir, yavaş
ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Ocağın altı kapatıldıktan sonra
peçete veya gazete kağıdı ile
kapatılan pilav demlenmeye
bırakılır. Afiyet olsun.