Kabak Bidesi
Malzemeler:
* 2 kg susuz koyu renk tatlı kabağı
* 2 yufka
* 4 su bardağı toz şeker
* 1 yumurta
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Ceviz
Yapılışı :
Kabak rendelenip, şekerle
karıştırılır. Tepsi yağlanıp, bir
yufka tepsiye yayılır. Malzemenin
yarısı yufkanın üzerine döşenir ve
diğer yufka üzerine serilir. Kalan
malzeme de yufkanın üzerine
yayıldıktan sonra, sıvı yağ ve
yumurta çırpılıp üzerine sürülür.
Birkaç yerden bıçak ucu ile delinir.
150 derecede üzeri kızarana kadar
yavaş yavaş pişirilir. Yaklaşık
45-50 dakika pişme süresi yeterli
olacaktır. Servis yapılmadan önce
üzerine iri dövülmüş ceviz ve toz
şeker karışımı serpilir. İsteğe göre
tarçın da eklenebilir.