5 Haziran 2020 Cuma
HAMUR TATLISI
HAMUR TATLISI
MALZEMELER:
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanacak)
Şerbeti için:
* 2,5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
Yapılışı :
Yoğurt, çiçek yağı, şeker, yumurta alabildiği kadar un ile karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 5 parçaya ayrılarak tekrar yoğurulur. Parçaların üzerine biraz karbonat serpiştirilir ve parçalar tekrar birleştirilerek tekrar yoğurulur. Bu işlem 2-3 defa tekrarlanır. Hamur pişirileceği tepsinin içine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır ve istenilen şekilde kesilerek , önceden ısıtılmış fırında ( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınınca soğuması beklenir, üzerine hazırlanan şerbet sıcak olarak dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir.
YENİ EKLENEN TARİFLER...
Yumurtalı Ispanak
YUMURTALI ISPANAK MALZEME: Yarım kilo ıspanak, 2 soğan, 1 kaşık salça, 3 kaşık yağ, 4 yumurta, 1 bardak su, tuz ve karabiber. YAPILI...
-
Mantarlı Etli Güveç 500 GR; mantar 250 gram kuşbaşı et 2 adet sivri biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 tatlı kaşığı biber sa...
-
Kolay Hasta Çorbası MALZEMELER 4 adet rendelenmiş domates 1 çay bardağı kadar tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı ya...