5 Haziran 2020 Cuma

HAMUR TATLISI

















HAMUR TATLISI

MALZEMELER:
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanacak)

Şerbeti için:
* 2,5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su

Yapılışı :
Yoğurt, çiçek yağı, şeker, yumurta alabildiği kadar un ile karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 5 parçaya ayrılarak tekrar yoğurulur. Parçaların üzerine biraz karbonat serpiştirilir ve parçalar tekrar birleştirilerek tekrar yoğurulur. Bu işlem 2-3 defa tekrarlanır. Hamur pişirileceği tepsinin içine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır ve istenilen şekilde kesilerek , önceden ısıtılmış fırında ( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından alınınca soğuması beklenir, üzerine hazırlanan şerbet sıcak olarak dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir.

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...