26 Temmuz 2023 Çarşamba

Patlıcanlı Pilav

PATLICANLI PİLAV

MALZEME: 
2 bardak pirinç, 
5 kaşık sadeyağ, 
3 bardak su veya et suyu,
 1 patlıcan ve tuz.

YAPILIŞI:
Ayıklanmış iki bardak pirinç, ılık suda yarım veya bir saat kadar bırakılır. Patlıcan alaca soyulur, doğranır, tuzlanır ve su içinde yarım saat kadar bekletilir. Suyu sıkılarak, kuşbaşı doğranıp 3 kaşık yağ içerisinde hafifçe pembeleştirilir. Üzerine 3 bardak su ve tuzu katılır; kaynamaya bırakılır. Bu su kaynamakta iken ıslatılan pirinç hafif hafif karıştırılır ve soğuk su ile 2-3 defa yıkanır. Suyu süzülür. Kaynayan suya dökülüp karıştırılarak kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca altındaki ateş kısılır. Bir defa delikli kepçe ile karıştırılıp, kapağı kapatılarak suyunun çekmesine kadar ateşte tutulur. Sonra ateşten indirilip üzerine kızdırılmış 2 kaşık yağ gezdirilir. Yine kapağı kapatılarak yirmi dakika kadar demlenmesi için bırakılır. Kapak açılıp tekrar karıştırılır ve servis yapılır.

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...