Andaloz Çorbası Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
7 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Yeteri kadar tuz
Maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi
Pirinçlerimizi 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletelim.
Tenceremize tereyağını alarak eritelim.
Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unumuza salçayı da ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
Kaynamış suyumuzu da ekleyerek iyice karıştıralım ve pirincimizi ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra köpüğünü alalım ve istiğinize göre tuz ve maydanozunu ekleyelim. Eğer koyu olursa üzerine kaynamış su ekleyelim
AFİYET OLSUN