17 Haziran 2020 Çarşamba

PIRASA BİDESİ

















MALZEMELER:
* 1 Su Bardağı Pirinç
* 1 Demet Pırasa
* 2 Su Bardağı Un
* 2 Adet Yumurta
* 1 Çay Kaşığı Sirke
* 1.5 Su Bardağı Su
* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
* Yeteri Kadar Tuz

YAPILIŞI:

Pirinç, 1.5 su bardağı suda haşlanır. Ayrı bir yerde halka halka doğranmış pırasa sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan pırasaların üzerine 2-3 yemek kaşığı su ilave edilip yumuşamaya bırakılır.

Yufka hamuru için; unun içine bir yumurta ve sirke ilave edilir, biraz da tuz ve su katılarak normal sertlikte bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 20 dakika bekletilir, sonra 2 adet yufka açılır. Kavrulmuş pırasa ve haşlanmış pirinç birbirine katılır ve içine 1 yumurta kırılarak iyice karıştırılır. Açılan yufkalardan biri yağlanmış tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan harç dökülür. Diğer yufka da yayılan harcın üzerine serilir. Hazırlanan bide ocağın üstünde orta ateşte pişirilmeye başlanır. Bir tarafı kızarınca tepsi tahtayla çevrilir ve kalan tarafı da kızartılır. İçindeki harcın iyice pişmesi için bidenin alt kısmı daha kısık ateşte pişirilir.

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...