5 Haziran 2020 Cuma

KÜLAH PASTA

















KÜLAH PASTA

MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım kg un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
30 adet dondurma külahı
 

Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Kırmızı ve sarı şeker boyası ile kakao
 

YAPILIŞI:
Önce yağ una yedirilir ve diğer malzemelerde ilave edilerek yoğrulur. Elde edilen hamur, rulo yapılıp 30 parçaya bölünür. Her parça, simit gibi yuvarlanarak külahlara sarılır (külahlara sarılma işlemi; şeklinin güzel olması açısından yapılmakta olup, mutlaka yapılması gerekmemektedir, elle de şekil verilebilir). Şekil verilen hamur külahlar; yağsız tepsi ile fırına verilerek hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta krema malzemeleri (şeker boyaları ve kakao hariç), hafif ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kremanın bir kısmı, külahların içine beyaz olarak doldurulur. Kalan krema üçe ayrılarak; ayrılan krema, şeker boyaları ve kakao ile karıştırılarak renklendirilir. Farklı 3 renk krema da kaşık ile külahların içine doldurularak şekil verilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...