5 Haziran 2020 Cuma
CEVİZLİ ŞEKERPARE
Cevizli Şekerpare
Malzemeler:
* 1 paket margarin,
* 1 kahve fincanı tozşeker,
* 1 kahve fincanı sıvıyağ,
* 2 yemek kaşığı yoğurt,
* 1 paket kabartma tozu,
* 1 yumurta akı,
* Aldığı kadar un,
* Bütün ceviz parçaları.
Şerbeti İçin:
* 2,5 su bardağı toz şeker,
* 2,5 su bardağı su,
* 1-2 damla limon suyu.
Yapılışı :
Ceviz ve yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılır ve birlikte yoğrulur. Ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır. Hamurların ortasına parmakla hafifçe bastırarak çukurlaştırılır. Bu çukurlara yarım ceviz parçaları yerleştirilir. Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. 180 derecede 10-15 dakika pişirilir, sonra ısı 200 dereceye getirilip üzerinin kızarmasını beklenir. Diğer taraftan, 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı şeker tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatıp, fazla sıvık olmayan bir şerbet elde edilir ve soğumaya bırakılır. Ilık şurup, fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirilir. Tatlının şurubu iyice çekmesi için; üzeri bir tepsi ile kapatılarak, 15 dakika beklenir. Servis tabağına dizip ılık ya da soğuk olarak servise sunulur. Afiyet olsun.
YENİ EKLENEN TARİFLER...
Yumurtalı Ispanak
YUMURTALI ISPANAK MALZEME: Yarım kilo ıspanak, 2 soğan, 1 kaşık salça, 3 kaşık yağ, 4 yumurta, 1 bardak su, tuz ve karabiber. YAPILI...
-
Mantarlı Etli Güveç 500 GR; mantar 250 gram kuşbaşı et 2 adet sivri biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 tatlı kaşığı biber sa...
-
Kolay Hasta Çorbası MALZEMELER 4 adet rendelenmiş domates 1 çay bardağı kadar tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı ya...