28 Mayıs 2020 Perşembe

LAHANA AŞI

















LAHANA AŞI

MALZEMELER:

* 1 adet küçük boy lahana
* 2 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı kaymak
* 5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı karabiber
* Bir tutam tuz
* Bir tutam pul biber
* Su

YAPILIŞI:

Lahana küçük küçük doğranır, yağda kavrulur ve tuzu ilave edilir. Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edilerek lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra lahananın ortasına pirinç ve bulgur ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır, kabarması için biraz beklenir. Süt ilave edilip, 2 dakika kaynatılır. Kaymak ve karabiber eklenir. Arzuya göre küçük bir acı biber küçük küçük doğranıp ilave edilebilir. Eritilmiş kızgın tereyağın içine pul biber atılarak tabağa alınan yemeğin üzerine gezdirilerek süslenir.

YENİ EKLENEN TARİFLER...

Yumurtalı Ispanak

YUMURTALI ISPANAK MALZEME:  Yarım kilo ıspanak,  2 soğan,  1 kaşık salça,  3 kaşık yağ,  4 yumurta,  1 bardak su,  tuz ve karabiber.  YAPILI...